ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

ΑΡΜΕΝΙΚΟ ΑΛΦΑΒΗΤΟ: MIA AKOMΗ ΕΠΙΝΟΗΣΗ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ MONΑΧΩΝ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΑΝΙΟΥ ΓΕΝΟΥΣ

ΤΟ ΑΡΜΕΝΙΚΟ ΑΛΦΑΒΗΤΟ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΕΠΙΝΟΗΣΗ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ ...

Η ΑΡΜΕΝΙΑ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΠΙΒΛΗΘΗΚΕ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟ 301 Μ.Χ.Χ. ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΝ ΕΠΟΝΟΜΑΖΟΜΕΝΟ "ΑΓΙΟ ΓΕΩΡΓΙΟ ΦΩΤΙΣΤΗ". ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΜΝΗΜΕΙΩΝ. 
ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΗ "ΑΓΙΟΣ" ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΤΟΥ ΕΒΡΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ Ο ΜΕΡΣΟΠ ΜΑΣΤΟΤΣ (360 - 440), ΕΙΧΕ ΩΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΝΑ ΣΥΜΒΑΛΛΕΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΙΡΕΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΘΥΠΟΤΑΞΗ ΤΩΝ ΑΡΜΕΝΙΩΝ (ΕΛΛΑΝΙΟ ΓΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΜΕΝΟΝ ) ΣΤΗΝ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ, ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΕΦΕΥΡΕΙ ΕΝΑ ΝΕΟ ΑΛΦΑΒΗΤΟ ... ΠΟΛΥ ΠΡΟΓΕΝΕΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΥΡΙΛΛΟ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΙΟ (9ος ΑΙΩΝΑΣ Π.Χ.Χ.) ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΑΝΑΛΟΓΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΛΑΒΟΥΣ. ΗΔΗ ΑΠΟ ΤΟ 405 Μ.Χ.Χ. Ο ΜΕΡΣΟΠ ΜΑΣΤΟΤΣ, ΑΝΕΛΑΒΕ ΝΑ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙ ΤΗΝ ΒΙΒΛΟ ΣΤΗΝ ΑΡΜΕΝΙΚΗ ΚΙ ΕΝΩ ΕΩΣ ΤΟΤΕ Η ΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΑΡΜΕΝΙΩΝ ΗΤΑΝ ΚΥΡΙΩΣ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ. ΕΤΣΙ ΑΠΕΚΟΨΑΝ ΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΦΥΛΛΑ, ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΔΙΑΣΠΑΡΤΑ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΓΑΙΑ , ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΝΙΑ ΓΛΩΣΣΑ ΕΝΙΣΧΥΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΔΙΑΙΡΕΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥΣ. ΑΝΑΛΟΓΗ ΤΑΚΤΙΚΗ ΠΑΡΑΧΑΡΑΞΗΣ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ ΟΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΦΑΒΗΤΑ ΟΠΩΣ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΙΕΡΟ ΕΛΛΑΝΙΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ:https://www.aitherikigrafi.gr/sxedio-apostasias-prodosias-toy-iota-alpha-omega

ΤΟ ΑΡΜΕΝΙΚΟ ΑΛΦΑΒΗΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ 36 ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟΝ 12ο ΑΙΩΝΑ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΤΑ Ο ΚΑΙ F (ΔΙΓΑΜΜΑ - ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΝΙΑΣ ΓΡΑΦΗΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΓΗΣΑΝ ΟΙ ΜΟΝΑΧΟΙ ΤΟΥ ΙΕΡΑΤΕΙΟΥ ΕΠΙ ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΑΛΦΑΒΗΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΟΙΚΕΙΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΕΚΔΟΧΕΣ - ΔΙΑΛΕΚΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΠΙΝΟΗΣΑΝ, ΠΧ ΑΓΓΛΟΣΑΞΟΝΙΚΟ). ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΚΛΟΠΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΧΑΡΑΞΗ ΣΕ ΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ !

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΑΔΕΛΦΩΝ ΜΑΣ ΑΡΜΕΝΙΩΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΣΤΡΑΒΩΝ (63 Π.Χ.Χ.) ...
ΠΗΓΗ:https://www.eleftheria.gr/m/%CE%B1%CF%86%CE%B9%CE%B5%CF%81%CF%8E%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1/item/198082.html

Η Αρμενία είναι μια χώρα ανάμεσα στη Εύξεινο Πόντο (Μαύρη Θάλασσα) και την Κασπία Θάλασσα, στο νότιο τμήμα του βουνού Καύκασος . Ο μεγάλος Έλληνας γεωγράφος Στράβων που γεννήθηκε το 63 π.Χ. στην Αμάσεια του Πόντου, αναφέρει σημαντικά στοιχεία, στο μεγάλο του έργο τα «Γεωγραφικά», που θεωρείται για την εποχή του «Ο Παγκόσμιος Γεωγραφικός Άτλαντας» και αποτελείται από 17 βιβλία και σώθηκαν ευτυχώς όλα.

Τα στοιχεία αυτά έχουν σχέση με την προέλευση του ονόματος της Αρμενίας, το ντύσιμό τους, τις συνήθειες και την σχέση τους με τη Θεσσαλία.

Αναφέρει λοιπόν ο Στράβων (πηγή: Γεωγραφικά ΙΑ, Εκδόσεις Κάκτος «ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ): «Ιδού η αρχαία ιστορία αυτού του λαού(εννοεί τους Αρμένιους). Ο Ιάσων κατά τη Αργοναυτική εκστρατεία ξεκινώντας από τις Παγασές (σημερινός Βόλος), διέσχισε το Αιγαίο Πέλαγος, πέρασε τον Ελλήσποντο, διέσχισε τον Εύξεινο Πόντο και έφτασε στην Κολχίδα (Κριμαία).

Από εκεί έχοντας μαζί του τον Θεσσαλό ήρωα Άρμενο, προχώρησε για την Κασπία θάλασσα. Γύρισε όλη την Ιβηρία, καθώς και μεγάλο μέρος της Αρμενίας και της Μηδίας. Ο Άρμενος καταγόταν από την πόλη Αρμένιο, στη λίμνη Βοιβηίδα (Κάρλα), ανάμεσα στις Φερές (Βελεστίνο) και τη Λάρισα. Αυτός άφησε το όνομα στην Αρμενία. Ακόμη και το Αρμένικο ρούχο το θεωρούν Θεσσαλικό.

Πρόκειται για ποδήρεις χιτώνες (μακριούς χιτώνες που έφταναν ως τα πόδια), που τους λένε Θεσσαλικούς και έχουν ζώνη ψηλά στο στήθος. ‘Έπρεπε να είχαν ένα παράξενο στόλισμα επάνω τους. Οι Θεσσαλοί φορούσαν μακριά ρούχα, ευλόγως, επειδή κατοικούν, αυτοί τους πλέον βόρειους και ψυχρούς τόπους.

Θεωρούν επίσης ότι ονόμασαν έτσι τον Αράξη (ποταμός που διασχίζει την Αρμενία), οι σύντροφοι του Αρμένου από την ομοιότητα που παρουσιάζει με τον Πηνειό, και του έδωσαν, μάλιστα, το ίδιο όνομα, αφού κι ο Πηνειός λεγόταν Αράξης «σχίστης» δηλαδή, επειδή διαχώρισε την Όσσα (Κίσσαβο) από τον Όλυμπο, και το ρήγμα το είπαν Τέμπη.

Το ίδιο και ο αρμένικος Αράξης κατεβαίνει από τα βουνά, και παλιά γινόταν πολύ φαρδύς και γέμιζε τις πεδιάδες παρακάτω, χωρίς να έχει πουθενά διέξοδο. Ο Ιάσων τότε μιμήθηκε εκείνο που έγινε στα Τέμπη και δημιούργησε το άνοιγμα από όπου πέφτει σήμερα το νερό στην Κασπία θάλασσα. Έτσι φανερώθηκε η Αραξηνή πεδιάδα, από όπου περνάει το ποτάμι, όπως και η Θεσσαλική πεδιάδα».

ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΜΑΣ ΣΥΝΔΕΟΥΝ ΔΕΣΜΟΙ ΑΙΜΑΤΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΡΜΕΝΙΟΥΣ ΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ. ΔΙΟΛΟΥ ΤΥΧΑΙΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΘΕΩΡΗΘΕΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΔΕΧΘΗΚΑΜΕ ΑΝΕΛΕΗΤΟΥΣ ΔΙΩΓΜΟΥΣ ΚΑΙ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΕΟΤΟΥΡΚΟΥΣ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΑΙΩΝΑ. ΗΜΕΡΑ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΑΡΜΕΝΙΩΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΚΥΡΗΧΘΕΙ Η 24η ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΕΝΩ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ Η 19η ΜΑΪΟΥ. 


                                                   ΑΓΑΛΜΑ ΗΡΑΚΛΗ ΣΤΟ ΜΠΕΧΙΣΤΟΥΝ



                                                          Η ΕΠΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΜΠΕΧΙΣΤΟΥΝ

..."Κατά τη Ντορέτα Πέππα, το εξώνυμο (ξενική προφορά ονό­ματος) Αρμενία απαντάται, για πρώτη φορά, το 515 π.Χ., στην επιγραφή του Μπεχιστούν και αποδίδεται κατά το αρχαίο περσικό ιδίωμα ως Αρμίνα. Στά ελληνικά, το Αρμενία απαντάται καθαρά ως ενδώνυμο (ίδιον ιδίω­μα) περίπου την ίδια εποχή, με πιθανή προέ­λευση ένα απόσπασμα που αποδίδεται στον Εκαταίο τον Μιλήσιο από το 476 π.Χ. Βλέ­πουμε ότι οι ίδιοι οι Αρμένιοι κρατούσαν με καθαρότητα το όνομα του Αρμένου και άρα, δε μιλάμε για ιρανική ή άλλη της ελληνικής προέλευσης, ότι και αν ισχυρίζονται κά­ποιοι γλωσσολόγοι ή εθνολόγοι." ...

..."Τέλος, οι γλωσσολόγοι: Ελένη Καραντζόλα, Βαγγέλης Ιντζίδης, Βενετσιάνα Αστάρα, Ντε Γρόοτ, Τζέιμς Τζόυς, Κάρολος Φωριέλ, η Μαριάννα Μακ Ντόναλντ,  Χάμφρεϋ Κίττο παρατηρούν εκπληκτικές ομοιότητες μεταξύ Ελληνικής και Αρμενικής γλώσσας που δεν δικαιολογούνται απλώς και μόνο λόγω της, ψευδώς λεγόμενης, κοινής ινδοευρωπαϊκής προέλευσης, αλλά προϋποθέτουν κοινή συμβίωση Ελλήνων και Αρμενίων. Το «αίνιγμα» αυτό λύνουν τα αρχαία Ελληνικά κείμενα που μιλούν για μετανάστευση του Άρμενου από τη Θεσσαλία μαζί με τον Ιάσονα και άλλους Αργοναύτες στην περιοχή της σημερινής Αρμενίας." ...

ΠΗΓΗ : «Αριμάσπεια Έπη» του Αριστέα του Προκονήσιου (Μέρος 4ον: «Οι Αρμένιοι»), γράφει ο Μιχάλης Μπατής σε σχετικό άρθρο 

https://intownpost.com/%C2%AB%CE%B1%CF%81%CE%B9%CE%BC%CE%AC%CF%83%CF%80%CE%B5%CE%B9%CE%B1-%CE%AD%CF%80%CE%B7%C2%BB-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AD%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%AE%CF%83%CE%B9%CE%BF%CF%85-%CE%BC%CE%AD%CF%81%CE%BF%CF%82-4%CE%BF%CE%BD-%C2%AB%CE%BF%CE%B9-%CE%B1%CF%81%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%B9%CE%BF%CE%B9%C2%BB-,-%CE%B3%CF%81%CE%AC%CF%86%CE%B5%CE%B9-%CE%BF-%CE%BC%CE%B9%CF%87%CE%AC%CE%BB%CE%B7%CF%82-%CE%BC%CF%80%CE%B1%CF%84%CE%AE%CF%82


                                  ΝΑΟΣ ΤΟΥ ΓΚΑΡΝΙ (ΝΑΟΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ 1ος ΑΙ. Μ.Χ.Χ.)


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια